
اگر حرفه شما برپایه فروش آنلاین است، بلافاصله پس از طراحی سایت باید به فکر سئوی سایت فروشگاهی خود باشید. هر بستر فروش آنلاینی به منظور افزایش بازدید محصول ایجاد میشود. هرچه تعداد افرادی که محصول شما را میبینند بیشتر باشد، فروش شما نیز افزایش خواهد یافت، و این موثر نمیشود مگر به کمک سئو!
قبلا درباره سئوی سایت صحبت کردیم و میدانیم که سئو شامل تمام ترفندهاییست که سایت ما را برای موتور جستجو بهینه میکند. در مبحث سئوی سایت فروشگاهی نیز در تلاش هستیم تا سایت فروشگاهی خود را در نتایج موتورهای جستجو ارتقا دهیم.
شما میتوانید مقاله همه چیز در مورد سئو در عصر جدید! سایت دبیر آکادمی را مطالعه کنید.
به طور کلی سئو به دو بخش سئوی داخلی (on-page) و سئوی خارجی (off-page) تقسیم میشود. سئوی داخلی شامل تمام اقدامات مربوط به داخل سایت است. سئوی خارجی نیز به تمام اقدامات و عاملهای خارج از سایت گفته میشود.
در سئوی سایت فروشگاهی خود باید ابتدا سئوی داخلی را اجرا و پیادهسازی کنید سپس تا حد امکان به سئوی خارجی بپردازید. چراکه سئوی خارجی به طور کامل تحت کنترل ما نیست.
سئوی داخلی سایت فروشگاهی در سئوی سایت فروشگاهی
سازماندهی اطلاعات در سئوی سایت فروشگاهی:
میدانیم که در سایتهای فروش آنلاین به علت تنوع بالای محصولات، تعداد صفحات زیاد است و بدون یک سازماندهی دقیق، مخاطبان در سایت سردرگم میشوند که برای سئوی سایت فروشگاهی اصلا خوب نیست. پس سایت شما باید یک سازماندهی خوب داشته باشید تا مخاطب به راحتی محصول مد نظر خود را پیدا کرده و خرید کند. برای یک سازماندهی خوب بهتر است محصولات را به دقت دستهبندی کنید و مشخصات هر دسته را با جزئیات کامل بنویسید.
البته دقت کنید که دستهبندیها نباید خیلی طولانی باشند. دستهبندیها باید به گونهای باشند که کاربر تنها با سه کلیک قادر به خرید محصول باشد.
محتوای اصلی یک سایت فروشگاهی مربوط به توضیحات محصول است و برای اینکه محتوای تکراری در سایتتان وجود نداشته باشد، سعی کنید توضیحات هر محصول را با جزئیات دقیق نوشته و از دستهبندی استاندار با URLهای مختلف استفاده کنید. همچنین ویژگیها و خدمات منحصربهفرد سایت و محصول خود را نیز ذکر کنید.
بهینهسازی آدرس های URL در سئوی سایت فروشگاهی:
هر صفحه از سایت دارای یک URL اختصاصی است که شامل کلمه کلیدی مربوط به محتوای آن صفحه است. در سایت فروشگاهی ممکن است تعداد زیادی محصول در یک صفحه موجود باشند اما شما نباید نام هر محصول را در URL آن صفحه بیاورید. چراکه باعث طولانی شدن URL شما میشود؛ چیزی که برای گوگل خوشایند نیست! پس اگر به دنبال بهبود سئوی سایت فروشگاهی هستید باید از URLهای کوتاه استفاده کنید.
این امر مستلزم استفاده از یک کلمه کلیدی برای محصولات موجود در یک صفحه است. به طوری که شما ابتدا یک دستهبندی دقیق انجام میدهید؛ سپس برای هر دسته، از یک کلمه کلیدی موثر که بیشترین جستجو را دارد استفاده میکنید. در نتیجه URL شما کوتاه شده، ترافیک دریافتی سایتتان بالا رفته و رتبه سایت نیز در نتایج جستجو ارتقا مییابد.
دقت کنید که هنگام اتمام موجودی یک محصول به هیچ عنوان صفحه مربوط به آن را حذف نکنید! چون با حذف کردن آن صفحه، در صفحاتی که لینکی از این محصول وجود داشته، ارور 404 رخ میدهد و این به ضرر سئوی سایت فروشگاهی شما است. پس همواره در ایجاد آدرسهای URL دقت کافی را به خرج داده و به یاد داشته باشید که با هر تغییری آنها را اصلاح کنید. با کمک ابزار Deepcrawl میتوانید URLهای شکسته سایت خود را پیدا کرده و به صفحات دیگر ریدایرکت کنید تا ارور 404 رخ ندهد.
بهروزرسانی سایت:
یکی از مولفههای مهم برای سئوی سایت فروشگاهی، بهروزرسانی مرتب سایت است. اما همواره به روز بودن کار چندان آسانی نیست. ممکن است در یک بازه زمانی محصول جدیدی برای بارگذاری در سایت نداشته باشید. اگر این بازه زمانی طولانی باشد، رتبه سایت شما در نتایج جستجو به شدت افت میکند. بهترین راه حل برای این معضل، بلاگنویسی در سایت است.
شما میتوانید موضوعاتی مرتبط با محصولات خود را انتخاب کرده و به طور مداوم محتوایی در این باره بنویسید تا سایتتان همواره بهروز بوده و ترافیک بیشتری دریافت کند.
آنالیز کردن رقیبها در سئوی سایت فروشگاهی:
یکی از مهمترین گامها در سئوی سایت فروشگاهی، آنالیز و تحلیل کردن رقبا است. در حوزه فروش آنلاین رقابت سختی وجود دارد و همه فعالین این حوزه همواره به دنبال بهتر شدن و ارتقای سایت خود هستند. چرا که بدون توسعه سئوی سایت فروشگاهی، رقابت با غولهای فروش آنلاین مثل دیجیکالا غیرممکن خواهد بود. شما میتوانید با دنبالکردن برنامهها و استراتژیهای رقبای خود، از جو رقابتی حاکم بر این حوزه به نفع سایت خود استفاده ببرید. در این زمینه ابزارهایی مانند Ahref و MOZ میتوانند در تحلیل تاریخچه سایت رقبا و همچنین برنامههای آینده آنها به شما کمک کند. با آنالیز رقبای خود سعی کنید همواره بهتر و بیشتر از آنها عمل کنید.
برندسازی با محتوای جذاب برای سئوی سایت فروشگاهی:
هدف شما از داشتن یک سایت فروشگاهی نباید صرفا ترغیب مشتری به یکبار خرید باشد. چالش اصلی ماندگار کردن برند خود در ذهن مشتریان است تا در آینده به جای جستجوی محصول مورد نظر خود، مستقیما برند شما را جستجو کرده و حتی به اطرافیان خود پیشنهاد دهند.
برای رسیدن به این مهم لازم است تا محتوای تاثیرگذار تولید کنید. محتوایی بجز توضیحات محصول! برای مثال اگر سایت فروشگاهی شما مخصوص فروش لباس است، میتوانید محتواهای مختلفی در حیطه مد و ستکردن لباس با نام اختصاصی خود تولید و منتشر کنید. همچنین میتوانید از محتوای ویدیویی نیز استفاده کنید. چراکه بیش از 80 درصد ترافیک اینترنت صرف تماشای ویدیو میشود. از سوی دیگر محتوای ویدیویی برای گوگل نیز ارزشمند است. پس بهتر است از محتوای ویدیویی استفاده کنید تا ترافیک بیشتری به سایت خود جذب کرده و سئوی سایت فروشگاهی خود با الگوریتمهای گوگل پیش ببرید.
استفاده از لینک داخلی برای سئوی سایت فروشگاهی:
یکی از بهترین راهها برای لینکدهی داخلی، قرار دادن محصولات پرفروش در صفحه اصلی است. همچنین برای محصولات مرتبط و مکمل، از لینک داخلی استفاده کنید. استفاده هوشمندانه و بهجا از لینک داخلی میتواند اثر مثبتی بر سئوی سایت فروشگاهی شما داشته باشد. حتما برای هر محصول بخشی را برای نمایش دادن نظرات کاربران در نظر بگیرید. مهم نیست نظر مثبت باشد یا نظری منفی! مردم با دیدن نظرات اشخاص حقیقی، اعتمادشان جلب میشود.
برای آگاهی از هرآنچه که برای لینکدهی در سایت نیاز دارید مقاله چرا باید لینک بدیم؟! هدف از لینک سازی برای سایت چیه؟ سایت دبیر آکادمی را مطالعه کنید.
سئوی خارجی سایت فروشگاهی در سئوی سایت فروشگاهی
بهبود سرعت در سئوی سایت فروشگاهی:
اگر سئوی سایت فروشگاهی را به خوبی مدیریت نکنید، به علت تعداد زیاد صفحات سرعت لود سایت کاهش خواهد یافت. به کمک ابزارهایی مثل GTmetrix و google page speed insight میتوانید سرعت لود صفحات سایت خود را مشاهده کرده و صفحاتی که سرعت کمی دارند با اقداماتی از جمله دستهبندی و URL صحیح، اصلاح کنید.
محیط کاربری سایت برای سئوی سایت فروشگاهی:
کاربرپسند بودن محیط کاربری سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. برای اینکه سئوی سایت فروشگاهی موفقی داشته باشید، سعی کنید سایتی با رابط کاربری ساده و در عین حال جذاب، طراحی کنید. یکی دیگر از راههایی که محیط سایت را کاربرپسند میکند، ایجاد یک محیط تعاملی است. میتوانید راههای ارتباطی خود را در شبکههای مجازی در دسترس مخاطبان خود قرار دهید. همچنین پشتیبانی آنلاین یکی از ضرورتهای سایت فروشگاهی است، تا در صورت بروز هرگونه مشکل در فرآیند خرید، سریعتر مشکل رفع شود.
بهینهسازی ساختار سایت برای سئوی سایت فروشگاهی:
یک سایت فروشگاهی باید ریسپانسیو باشد. به این معنی که با صفحه نمایش دستگاههای دیجیتالی مختلف از جمله تبلت، گوشی، تلویزیون و غیره سازگار باشد. در غیر اینصورت زمانی که کاربران با دستگاههای مختلف به سایت شما سر میزنند، با صفحه اصلی مواجه میشوند که در صفحه نمایش آنها به درستی نمایش داده نمیشود. یک سایت غیرریسپانسیو مسلما یک گام از سئوی سایت فروشگاهی دور خواهد بود. میتوانید با کمک Google Mobile Friendly Test رسپانسیو بودن یا نبودن سایت خود را چک کنید.
جستجوی کلمه کلیدی مناسب:
همانطور که ذکر شد، کاربران برای خرید آنلاین معمولا کلمه کلیدی یا نام محصول مورد نیاز خود را جستجو میکنند. سایت شما به عنوان یک فروشگاه آنلاین، باید کلمه کلیدی کاربردی برای هر محصول داشته باشد، تا گوگل نیز بتواند آن را به کاربران پیشنهاد دهد. البته ممکن است در سایت شما محصولات کاملا مشابهی وجود داشته باشد، اما شما باید سعی کنید برای هر محصول و دستهبندی یک کلمه کلیدی یونیک پیدا کنید.
اگر فکر میکنید یافتن کلمه کلیدی برای سئوی سایت فروشگاهی کار سختی است، باید بگوییم که نگران نباشید. با ابزارهای موجود میتوانید به آسانی کلمه کلیدی موثری پیدا کنید، فقط باید با اصول سئوی محتوا آشنا باشید. در سایت فروشگاهی بهتر است کلمه کلیدی اصلی را برای دستهبندی محصولات استفاده کنید، تا کاربر پس از ورود به سایت، دید وسیعتری نسبت به محصولات سایت شما داشته باشد.
با استفاده از ابزارهایی مثل Google Keyword Tools و Keywordtool.io میتوانید کلمات مرتبط با محصولات خود را بیابید. یکی از قابلیتهای بسیار کاربردی این ابزارها، جستجو برحسب موقعیت جغرافیایی است. شما به عنوان یک فروشگاه آنلاین محدوده مشخصی برای ارائه خدمات خود دارید. بدون توجه به این موضوع ممکن است از کلمه کلیدی استفاده کنید که در محدوده جغرافیایی شما اصلا جستجو نمیشود!
توصیه تیم دبیر آکادمی به شما مطالعه مقاله ابزارهای بررسی سئو سایت در سال 2020! میباشد.
البته برای شروع توصیه میکنیم که کلمات کلیدی طولانی را انتخاب کنید. چراکه رقابت در کلمات کلیدی طولانی کمتر است و با استفاده هوشمندانه از آنها میتوانید در زمانی کوتاه ترافیک بیشتری دریافت کنید. برای پیدا کردن کلمه کلیدی طولانی نیز میتوانید از ابزار Google Keyword Planner استفاده کنید.
کافیست کلمه کلیدی مد نظر خود را وارد کنید، این ابزار نیز مانند دو ابزار ذکر شده، عبارات جستجو شده مرتبط با این کلمه را به شما نمایش میدهد. همچنین در این ابزار میتوانید نرخ جستجوی ماهانه کلمه کلیدی مد نظر را نیز مشاهده کنید. بهتر است از کلمات کلیدی با نرخ جستجوی زیاد یا متوسط استفاده کنید تا بر سئوی سایت فروشگاهی شما تاثیر مثبتی داشته باشد.
آنالیز سئوی سایت فروشگاهی خود
پس از انجام دادن تمام مراحل سئوی داخلی و خارجی، لازم است تا آنالیزی بر سایت خود داشته باشید. بدون آنالیز کردن سایت، از موثر بودن یا نبودن اقدامات خود آگاه نخواهید بود. پس همانند آنالیز رقبا، آنالیز سایت خود را نیز فراموش نکنید. با استفاده از ابزار Google Webmasters میتوانید نرخ کلیک، تبدیل و فروش هر کدام از کلمات کلیدی خود را شناسایی کرده و برای کلماتی که نرخ تبدیل خوبی نداشتهاند، تبلیغات بیشتر و استراتژی بهتری در نظر بگیرید.
همچنین از ابزار Google Analytics هم میتوانید برای تحلیل سایت خود استفاده کنید.
طراحی سایت فروشگاهی کار چندان سختی نیست و اگر به خوبی با سئوی سایت فروشگاهی آشنا بوده و استراتژیهای لازم را پیاده کنید، میتوانید در مدتی کوتاه کسب و کار خود را رونق بخشید.
برای یادگیری چگونگی طراحی سایت کافیست مقاله 0 تا 100 مراحل طراحی سایت تهیه شده توسط تیم دبیرآکادمی را مطالعه کنید.
سئوی سایت فروشگاهی، راه دیدهشدن شما!
اگر با توجه به مطالب گفته شده بتوانید سئوی سایت فروشگاهی خود را ارتقا دهید و سئوی داخلی و خارجی سایت خود را به درستی انجام دهید. میتوانید به راحتی در نتایج گوگل درست در مقابل چشمان مشتریان خود قرار بگیرید. چه چیزی از این بهتر؟!
البته گفتنی است تمام این مراحل نیاز به متخصص حرفهای و سئوکار ماهر دارد تا بهترین نتیجه را برای سایت فروشگاهی شما به ارمغان آورد. تیم دبیرآکادمی با در اختیار داشتن سئوکاران با تجربه آماده ارائه بهترین خدمات در حوزه سئو و بهینهسازی سایت میباشد.
خواندن این مقالات توصیه می شود :
لیست خدمات سئو از سیر تا پیاز!
آنچه باید در مورد هزینه سئو وب سایت بدانید!
همه چیز در مورد سئو در عصر جدید!
ابزارهای بررسی سئو سایت در سال 2020!
منظور از تولید محتوا براساس سئو چیست؟
1 پاسخ به "0 تا 100 سئوی سایت فروشگاهی!"