
به نظر من مشاوره دیجیتال مارکتینگ جذابترین کار دنیاست. 5 سال است که بعنوان مشاور دیجیتال مارکتینگ در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ شرکت میکنم. این مدت دقیقا شبیه این بوده که هزاران استارتاپ را شروع کرده باشم. آنقدر این حوزه گسترده و متنوع است که زندگی را از روزمرگی خارج میکند و جالبتر اینکه برای مفید و مسمرالثمر بودن باید هروز در حال یادگیری و آپدیت اطلاعاتم باشم، و اینکار برای من جذابترین کار دنیاست. پس به همین دلیل است که مشاوره دیجیتال مارکتینگ را جذابترین کار دنیا میدانم.
من جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ زیادی با صاحبان کسب و کارها، مدیران، کارمندان و کارکنان آنها داشتهام که در هر یک از این جلسات پرسش و پاسخهای بسیاری اتفاق افتاده که نتایج مختلفی را برای آینده کسب و کار رقم زده است.
راستش را بخواهید در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ سوالاتی وجود دارد که امکان ندارد کسی آنها را از من نپرسد! تکرار این سوالات به اندازهای زیاد است که یک مدت به فکر احداث دیوار FAQ در دفترم بودم تا مراجعین اول این دیوار را بخوانند و اگر جواب سوالشان را پیدا کردند دیگر لازم نیست پول مشاوره بدهند. اما دیدم با اینکار خودم را بیکار میکنم پس سوالات متداول همیشه هم خوب نیست!
بنابراین تصمیم گرفتم بجای دیوار مهمترین سوالات پرتکرار جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ را در یک مقاله برای شما جمعبندی کنم. احتمالا با خواندن این مقاله بتوانید تصمیم اولیه خودتان را در رابطه با بازاریابی آنلاین و بکارگیری تاکتیکها و ابزارهای مختلف بگیرید. پس در طی 30 سوال متداول جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ با من همراه باشید.
بخش اول رایجترین سوالات جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ (دیجیتال مارکتینگ)
اولین سوال در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ بازاریابی آنلاین یا آفلاین؟
لازمه موفقیت بکارگیری تمام روشهای بازاریابی بصورت همزمان است. فقط بسته به اینکه چه نوع کسب و کاری دارید باید تصمیم بگیرید که روی کدام یک بیشتر تمرکز کنید. اگر منابع مالی و انسانی به اندازه کافی در دسترس دارید پیشنهاد میکنم هیچ یک از بازارها را از دست ندهید چرا که مخاطبان هدف شما در هر دو بستر وجود دارند.
یک سوال مهم در جلسه اول مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ بازاریابی آنلاین شامل چه ابزارها و روشهایی است؟
در واقع بخش اصلی سوالات در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ به بحث بازاریابی آنلاین و روشها و ابزارهای آن تعلق میگیرد.
بسته به نوع کسب و کار، مشتریان و اهداف بیزنس شما باید در این حوزه تصمیمگیری شود. اما در مجموع روشهای اصلی دیجیتال مارکتینگ شامل:
- طراحی و توسعه سایت
- بهینهسازی موتورهای جستجو
- بازاریابی شبکههای اجتماعی
- اینفلوئنسر مارکتینگ
- بازاریابی محتوایی
- ایمیل مارکتینگ
- ویدئو مارکتینگ
- ریپورتاژ
- و غیره
تمام روشهایی که به آنها اشاره شد از جمله مهمترین روشهای دیجیتال مارکتینگ است. و موفقیت در اجرای هریک از این روشها، در وهله اول وابسته به شناخت جامعه هدف از سوی کسب و کار است.
بازاریابی آفلاین چیست؟ شامل چه اقدامات و روشهایی است؟
از جمله سوالات پرتکرار در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ همین بازاریابی آفلاین است. در واقع بازاریابی آفلاین، به مجموعه روشها و اقداماتی گفته میشود که خارج از بستر اینترنت صورت میگیرد. درحال حاضر با توجه به پیشرفت دنیای دیجیتال و گسترش آن، بازاریابی آفلاین بصورت چشمگیری کاهش یافته اما اگر منابع مالی غنی در دسترس دارید و به فکر برندینگ همه جانبه هستید بازاریابی آفلاین در کنار آنلاین روش مناسبی است. از جمله روشهای پر طرفدار بازاریابی آفلاین:
- تبلیغات در تلویزیون
- تبلیغات رادیویی
- تبلیغات در روزنامهها و مجلههای مرتبط
- بیلبورد
- تراکت، کارت ویزیت
- و غیره
چرا کسب و کار نوپای من به مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیاز دارد؟
پیشرفت چشمگیر حوزه دیجیتال و حضور حداکثری مردم ( جامعه هدف کسب و کارها) در بسترها و کانالهای دیجیتال، یک فرصت فوقالعاده را برای برندسازی در اختیار کسب و کارها قرار داده است.
هر کسب و کار بسته به اهداف و جامعه هدف خود میبایستی تاکتیک دیجیتال مارکتینگ خود را در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ مشخص کرده و تمام اهداف و اقدامات مجموعه را با آن همسو کند.
در واقع برای دیده شدن کسب و کار و نیل به اهداف یکی از سادهترین و بهترین راهها دیجیتال مارکتینگ است.
من بعنوان مدیرعامل شرکت باید چه چیزهایی از دیجیتال مارکتینگ بدانم؟
شما بعنوان یک مدیر، مسئولیتهای سنگین و متنوعی برعهده دارید بنظر من اصلیترین مهارت شما میبایستی مدیریت و سازماندهی کارها باشد. بنابراین کسی از شما انتظار ندارد که به تمام حیطههای دیجیتال مارکتینگ مسلط باشید و بتوانید آنها را در کسب و کارتان پیاده کنید.
اما در صورتی که میخواهید نتیجه مطلوبی از بازاریابی آنلاین بگیرید باید در رابطه با تمام تاکتیکها و روشهای دیجیتال مارکتینگ اطلاعات لازم را داشته باشید، ابزارها را بشناسید و با استفاده از منابع موجود، خود را به روز نگه دارید. در صورتی که اطلاعات شما ناقص باشد نمیتوانید بعنوان یک مدیر استراتژی مناسبی مشخص کرده و کار مستمر کارکنان خود را پیگیری و بررسی کنید.
بنابراین پیشنهاد میکنم حتما اطلاعات کامل در حوزه دیجیتال مارکتینگ داشته باشید تا بتوانید در بخش بازاریابی موفق عمل کنید. و جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیز میتواند نقش بسزایی در موفقیت شما ایفا کند.
سوال پرتکرار در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ حداقل تیمی که میتوان برای دیجیتال مارکتینگ بست؟
اصلیترین افراد تیم دیجیتال مارکتینگ شامل: طراح سایت، متخصص سئو و مدیرمحتواست. در صورتی که به دنبال یک تیم جمع و جور برای دیجیتال مارکتینگ خود هستید میبایستی از سه شخص حرفهای در حوزه طراحی وب، سئو و محتوا استفاده کنید. این افراد میتوانند به خوبی بخشهای مختلف دیجیتال مارکتینگ شما را ساپورت کنند. در واقع این چینش محدودترین حالت است و شما نمیتوانید هیچ یک از این سه شخص را از تیم حود حذف کنید.
سوال کلیدی مشاوره دیجیتال مارکتینگ: تحلیل رقبا را چه کسی انجام میدهد؟ به چه صورت جمع بندی میشود؟
همانطور که در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیز تاکید میکنم باید بگویم که، هیچکس بهتر از شما کسب و کارتان را نمیشناسد و از زوایای مختلف و اهداف آن آگاه نیست بنابراین شما بعنوان مدیر یک کسب و کار وظیفه دارید که در ابتدا تمام اهداف، برنامهها، روشها و تاکتیکهای خود را مشخص کرده و سپس مطابق با آن رقبای تجاری کسب و کارتان را تحلیل کنید.
در تحلیل رقبا بایستی به موارد زیر دقت کرده و مستندشان کنید:
- 5 رقیب اصلی کسب و کار من چه کسانی هستند؟ ( تمام کسب و کارهایی که منافع مشترکی با شما دارند از جمله محصول مشابه، جامعه هدف یکسان وغیره)
- رقبای من چه میزان از بازارهدف را در اختیار دارند؟
- مزیت رقابتی ما در مقایسه با آنها چیست؟ و چرا مشتری باید ما را انتخاب کند؟
- در حال حاضر در چه مرحلهای از کسب و کار هستند؟
- نقاط قوتی که سبب جذب مشتری به سمت آنها شده است؟
- نقاط ضعف رقبا ( تمام نقاط ضعف میبایستی به دقت بررسی شده و به نحو احسن و صحیح به کار گرفته شود)
این 6 مورد از جمله الزامات تحلیل رقباست شما میتوانید صدها سوال دیگر به این سوالات بیافزایید و بصورت یک مجموعه کامل برای خود مستند کنید فقط فراموش نکنید که مستندات را حتما در اختیار سایر کارمندان و همکاران خود نیز قرار دهید تا هرکس بتواند در بخش خود متناسب با بهبود کسب و کار گام بردارد.
بنابر تمام مواردی که به آنها پرداخته شد انتظار دارم تا در پایان جلسه مشاوره دیجیتال مارکتینگ، مدیر یک کسب و کار بتواند تحلیل رقبای قابل قبولی در اختیارم قرار دهد!
یک سوال مهم در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ چطور یک پرسونای مشتری بنویسم؟
معمولا معرفی جامعه هدف و پرسونای مشتری از اولین مواردی است که در جلسه مشاوره دیجیتال مارکتینگ به آن پرداخته میشود.
در واقع به سادهترین حالت ممکن باید به شما بگویم که، پرسونای مشتری در واقع به معنای مشخص کردن گل مشتریان شماست. یعنی اینکه در کسب و کار شما چه کسانی بهترین و ایدهآلترین مشتریان هستند؟
وقتی این سوال را از مدیران مجموعههای مختلف میپرسم معمولا با غرور و پرستیژ خاصی پاسخ میدهند که: خوشبختانه محصول ما بقدری کامل و منعطف است که میتوانم بگویم همه مردم میتوانند جامعه هدف ما باشند. و این اشتباهترین پاسخ است. و به تنهایی میتواند زمینه شکست یک کسب و کار را فراهم آورد.
یک مثال ساده میزنم تا بهتر متوجه منظورم باشید، شما میتوانید یک محتوا تولید کنید که هم دختر بچهای در تهران از آن لذت ببرد و هم پیرمردی در یک روستا در همدان؟ یا میتوانید وبسایتی طراحی کنید که هم دانشجو خوشش بیاید هم بازاری؟ میتوانید طوری بستهبندی کنید که هم زنان خانهدار متحیر شوند هم کسانی که صبح تا شب بصورت طاقت فرسا کار میکنند.
مسلما پاسخ شما خیر است. پس جامعه هدف شما تمام افراد جامعه نیستند پس پیش از آنکه به مسیر اشتباهی سوق داده شوید یک پرسونای مشتری آماده کنید تا بدانید برای چه کسانی کار میکنید.
یک نکته مهم قابل ذکر در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ: در نوشتن پرسونای مشتری، یک مشتری خیالی که وجود خارجی ندارد را در نظر بگیرید و تمام مشخصات ایدهآل یک مشتری برای کسب و کارتان را در آن بگنجانید. حتما به جزئیاتی از جمله: نام، جنسیت، تحصیلات، شغل، علاقمندی، تفریحات، شبکههای اجتماعی مورداستفاده وغیره.
بخش دوم رایجترین سوالات جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ ( طراحی سایت)
بدون شک اولین سوال حوزه طراحی سایت در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ وردپرس یا اختصاصی؟
این سوال معمولا اولین سوال مدیرانی است که قصد طراحی وبسایت حرفهای برای کسب و کارشان دارند. پاسخ به این سوال آسان نیست و بایستی اهداف و جنبههای مختلف کسب و کار مورد بررسی قرار بگیرد. اما معمولا در 99% مواقع پاسخ من با قطعیت وردپرس است. و همه میپرسند چرا وردپرس؟
مزایای وردپرس نسبت به سایر زبانهای اختصاصی طراحی وب :
- بهینهسازی و سئو در وردپرس آسانتر است.( بخاطر تگها و کلمات کلیدی)
- خلاقیت و نوآوری در وردپرس بیشتر است.
- کم هزینه و بصرفه است.
- اعمال تغییرات معمولا کم دردسر و نیازمند نصب یک افزونه است.
- منبع باز بودن وردپرس بسیار مهم است.
- مدیریت محتوا در وردپرس بسیار آسان است.
- و صدها ویژگی مثبت دیگر.
ما در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ بصورت کامل نقاط قوت و ضعف وردپرس را مورد بررسی قرار میدهیم. و به مدیران توصیه میکنم که زمان را از دست ندهند و تمام چیزهایی که در سرشان میگذرد روی کاغذ بیاورند تا با مشخص کردن استراتژی مناسب طراحی وبسایتشان آغاز شود.
کار با وردپرس آسان است، میتوانم طراحی وب سایت را به یکی از کارمندانم بسپارم؟
طراحی وبسایت از جمله بخشهایی است که موفقیت پروژه بصورت مستقیم به میزان مهارت و تجربه طراح سایت بستگی دارد. بنابراین پاسخ من در این قسمت خیر است! بجای اینکه یکی از کارمندانتان از صفر طراحی وبسایت را آموزش ببینند و با آزمون و خطا یک سایت برایتان طراحی شود، بهتر است یک وبسایت وردپرس توسط یک فرد ماهر برای شما طراحی و اجرا شود.
اما معمولا در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ پیشنهاد میکنم حتما یکی از کارمندان و یا همکارانشان را تشویق به فعالیت در حوزه توسعه وبسایت کنند. چرا که همواره نباید برای جزئیترین تغییرات و یا مشکلات وابسته افراد دیگر بود تا بتوان تغییرات را با نهایت سرعت و کمترین هزینه اعمال کرد.
در صورتی که به دنبال طراحی سایت فروشگاهی هستید پیسنهاد میکنم در ابتدا مقاله «آموزش مراحل ساخت سایت فروشگاهی» را مطالعه کنید.
یک سوال مهم در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ چطور ترافیک سایت خود را زیاد کنیم؟
افزایش ترافیک وبسایت به معنای سوق دادن افراد به وبسایت کسب و کار است. این کار بصورت آنلاین و آفلاین اتفاق میافتد. ترافیک سایت از جمله مهمترین اقداماتی است که تمام کسب و کارها میبایستی برای آن برنامه داشته باشند. در صورتی که بهترین وبسایت دنیا را داشته باشید و موثقترین و ارزشمندترین محتوا را در آن بارگذاری کرده باشید ولی کاربری نداشته باشید طولی نمیکشد که دلسرد میشوید.
جذب کاربر و افزایش ترافیک سایت هم تلاش فراوانی میطلبد و مستلزم انجام اقدامات گستردهای است. از جمله اقدامات مفید در راستای افزایش ترافیک وب، که در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ هم به آنها میپردازیم شامل:
- هدایت مخاطبان از شبکههای اجتماعی به وب سایت
- قید کردن آدرس وبسایت در کارت ویزیت و سایر تبلیغات فیزیکی
- سئو
- تبلیغات کلیکی
- ارسال ایمیل جذاب
- تولید محتوای ارزشمند و کاربرپسندذ
- فعالیت در مجلهها و وبلاگ نویسی بصورت مهمان
- ویدیو مارکتینگ
- تعامل و تبادل اطلاعات و مقالههای سایت در سایر وبسایتها و کانالها
- و غیره
تمام مواردی که بعنوان روشی برای افزایش ترافیک وبسایت به آنها اشاره شد به اندازه هزاران کلمه توضیح برایشان وجود دارد که تلاش میکنم طی مقالههای بعدی در رابطه با آنها برایتان بنویسم. معمولا در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ به مدیران پیشنهاد میکنم که تمام گزینههای ذکر شده را در راستای افزایش ترافیک وبسایت انجام دهیم.
سوالاتی که در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ بوی کم کاری میدهند؛ تمام وبسایتها به وبلاگ نیاز دارند؟
بدون اغراق محتوا پادشاه است. البته محتوا تنها شامل وبلاگ نیست اما میتوان گفت مهمترین بخش محتوا، محتوای متنی (و در سایت وبلاگ) است.
از جمله مهمترین عوامل پیشرفت یک کسب و کار تولید محتوای کاربرپسند و ارزشمند برای مخاطب است. بنابراین حذف کردن بخش وبلاگ از وبسایت میتواند آسیب جبرانناپذیری به سئو و در نتیجه کسب و کار شما وارد کند.
برخی از افراد فکر میکنند تنها سایتهای آموزشی به وبلاگ و ارائه مقاله نیاز دارند اما باید بدانید که تفاوتی ندارد که در چه حوزهای فعالیت میکنید، در هر حوزهای که فعالیت میکنید مخاطب شما سوالات و نیازهایی دارد، در صورتی که بتوانید به آنها پاسخ دهید میتوانید برندسازی کرده و کاربران را به سمت خدمات و محصولات خود بکشانید. پس حتما استراتژی محتوایی مناسب برای وب سایتتان ایجاد کرده و از همین امروز شروع نکنید.
توجه داشته باشید که در نوشتن استراتژی محتوای وب سایت تنها بخش وبلاگ و محتوای متنی را مدنظر قرار ندهید چرا که محتوای وب سایت شامل:
- محتوای صفحات اصلی سایت ( صفحه اصلی، درباره ما، تماس با ما وغیره)
- محتوای ویدئویی
- محتوای صوتی
- محتوای تصویری
- محتوای متنی
در نوشتن استراتژی محتوای وبسایت کسب و کارتان از یک استراتژیست محتوا کمک بگیرید.
دامنه وبسایت را چگونه انتخاب کنم؟
انتخاب دامنه مناسب از جمله مهمترین دغدغه صاحبان کسب و کارهایی بوده که در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ حضور داشتهاند. انتخاب دامنه مناسب هرچند ممکن است در ابتدا دشوار بنظر میرسد اما کافیست چند نکته ساده را مدنظر قرار داد تا به بهترین انتخاب رسید.
در ادامه بصورت مختصر به چند نکته که برای انتخاب نام دامنه مهم و حیاتی است میپردازیم.
- انتخاب نزدیکترین نام به برند و اهداف شما: تنها انتخاب نام مناسب کافی نیست. چرا که نام دامنه شما جز مهمی از برند شماست و میبایستی با تمام اهداف و اصالت کسب و کارتان هم راستا باشد.
- انتخاب نام ساده، خوش آهنگ و کوتاه: ترجیحا در انتخاب نام دامنه به سادگی و در ذهن ماندن دقت کنید. بخاطر بسپارید که روزانه مخاطبان با تعداد زیادی برند روبهرو هستند پس کاری کنید که در خاطرشان بمانید.
- انتخاب پسوند مناسب: پسوند com. درحال حاضر معتبرترین و شناختهترین پسوند است. اما فراموش نکنید که میبایستی متناسب با اهداف کسب و کارتان پسوند انتخاب کنید.
- تقلید ممنوع: برخی از افراد فکر میکنند هرچه نامی که انتخاب میکنند به یک برند معروف شبیه باشد، بیشتر و راحتتر در ذهنها میمانند. اما توجه کنید که گاهی برندهای بزرگ برندهای کوچک را میبلعند.
- اهداف سایت: در صورتی که بتوانید کتگوری اصلی وبسایتتان را در نام دامنه خود جای دهید بسیار عالی خواهد بود. پس بکارگیری کلمات کلیدی حوزه تخصصی شما میتواند انتخاب مناسبی باشد.
بخش سوم رایجترین سوالات جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ (شبکههای اجتماعی)
کسب و کار من به سبب موضوع فعالیت، نیازی به شبکههای اجتماعی دارد؟
هنگامی که در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ در رابطه با شبکههای اجتماعی صحبت میکنم، تمام افراد تنها به اینستاگرام فکر میکنند. با اینکه درحال حاضر اینستاگرام محبوبترین شبکه اجتماعی در ایران است اما تنها شبکه اجتماعی فعال نه!
تمام کسب و کارها با هر موضوع فعالیت نیازمند بازاریابی شبکههای اجتماعی هستند. تنها میبایست متناسب با موضوع کسب و کار بستر مناسب را انتخاب کرد.
در پرسونایی که برای کسب و کارها نوشته شده میتوان بصورت تقریبی شبکههای اجتماعی مورد هدف را تشخیص داد. در طی بررسیهایی که صورت گرفته معمولا اینستاگرام برای تمام کسب و کارها بهترین بستر فعالیت است اما هیچگاه از توییتر و لینکدین غافل نشوید.
بنابراین هر کسب و کاری که دارید و در هر حوزهای که فعالیت میکنید، باید بدانید که شبکههای اجتماعی یک کانال ارزان و پرمخاطب برای شما هستند که میتوانند در مسیر برندسازی شما را یاری کنند.
هروز چند پست و استوری در اینستاگرام آپلود کنیم؟
در واقع هیچ مقدار ثابتی وجود ندارد که بتواند موفقیت شما را در سوشال مدیا رقم بزند تنها نکته مهم در فعالیت شما تولید محتوای باکیفیت و کاربرپسند و فعالیت مستمر است.
بنابراین در ابتدا یک استراتژی برای پیج سازمانی خود مکتوب کنید و در آن تمام اهداف خود از حضور در این بستر را مشخص کنید. لازم است تا در استراتژی مشخص کنید که به چه شکل با مخاطبانتان تعامل کرده و اعتمادشان را جلب خواهید کرد.
در صورتی که به دنبال یک پیج حرفهای در اینستاگرام هستید میتوانید از یک مدیر شبکههای اجتماعی که تجربه لازم را دارد استفاده کنید.
بنابراین بعنوان پاسخ مستقیم سوال: هیچکس نمیتواند تعداد پست و استوری صحیح برای پیج شما را مشخص کند. در ابتدا باید استراتژی خودتان را تعیین کرده و سپس مطابق با آن پیش بروید. برای شروع میتوانید یک روز درمیان پست بارگذاری کرده و روزانه یک استوری در پیج قرار دهید.
پرتکرارین سوال اینستاگرامی در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ فالور فیک برای پیج اینستاگرام بخریم؟
اشتباهترین کار ممکن در پیشبرد یک پیج خرید فالور فیک است. با اینکه در حال حاضر فالورهای فیک خریداری شده به سرعت توسط اینستاگرام شناسایی و از پیج هدف حذف میشوند. اما در صورتی هم که باقی بمانند هیچ منفعتی برای شما نخواهند داشت.
از جمله کارهایی که فالور فیک با پیج یک کسب و کار میکند این است که معمولا پست این پیجها هیچگاه به اکسپلور راه پیدا نمیکند و این یعنی با دست خود راه پیشرفت را بستن!
بنابراین باتوجه به حساسیت شدید اینستاگرام به نحوه فعالیت و رشد اکانتها، تا میتوانید از خرید فالور فیک و استفاده از رباتها دوری کنید. به یاد داشته باشید که فعالیت مستمر و متناسب با جامعه هدف شما را بسیار سریع به قلههای اینستاگرام میرساند. چند نکته در رابطه با فالور فیک که همواره باید به یاد داشته باشید:
- فالور فیک نرخ تعامل پیج را به شدت کاهش میدهد، پس بای اکسپلور!
- پشت فالور فیک هیچ فرد و فعالیتی وجود ندارد و تنها چیزی که شما دارید عدد است!
- عدم فعالیت فالور فیک موجب میشود تا پستها در صفحه اصلی فالورهای واقعی پیج نیز دیده نشوند!
- مشاهده تعداد بالای فالور و نرخ پایین تعامل، موجب کمرنگ شدن اعتماد مخاطب به عملکرد کسب و کار میشود! چطور ممکن است با 60k فالور تنها هفتاد لایک دریافت کرد!
پس خرید فالور فیک تنها موجب سختتر شدن فعالیتتان در شبکههای اجتماعی میشود.
چطور بصورت واقعی تعداد فالورهایمان را زیاد کنیم؟
وقتی میگویم فالور فیک نه! باید در رابطه با افزایش فالورها به روش صحیح صحبت کنیم. در اصل افزایش فالور وابسته به دوچیز اساسی دارد: تولید محتوای جذاب و خلاقیت سوشال مدیا مارکتر.
با توجه به افزایش حضور کسب و کارها در شبکههای اجتماعی مختلف بویژه اینستاگرام، انتخاب برای مخاطب دشوار شده و مخاطبان لاجرم باید یک یا چند پیج را از میان چند صد پیج هم موضوع، برای دنبال کردن موضوع موردعلاقه خود انتخاب کنند. با هر پستی که منتشر میکنید با خودتان بیاندیشید که چرا مخاطب باید از بین هزاران پیج، پیج کسب و کار من را انتخاب کند؟
در واقع در رقابتی که بر سر به دست آوردن فالور وجود دارد موفقیت از آن تیمی است که:اولا بداند جامعه هدفش چه کسانی هستند، دوما اینکه بتواند بخوبی نیازهای آنان را کشف کند، و سوما اینکه بتواند با تولیدمحتوای مناسب و باکیفیت به نیازهای آنان پاسخ دهد. پس تنها افزایش فالور ملاک موفقیت نیست! فالور باید جز جامعه هدف باشد.
پس از آنکه جامعه هدف مشخص شد زمان آن رسیده تا با استفاده از روشهایی آنها را به پیج هدف کشاند که در اتداه به چند مورد اشاره میکنیم:
- استفاده از پروفایل جذاب
- نوشتن بیو بصورت کامل و جذاب ( توضیح کسب و کار و اقدامات اصلی)
- استفاده از هشتگهای موثر
- اتصال دوطرفه میان وبسایت و اینستاگرام (هدایت مخاطبان دو بستر به سمت یکدیگر)
- اشاره به آدرس پیج در آفلاین و آنلاین مارکتینگ
- تولیدمحتوای جذاب
- اجرای کمپین، جشنواره و مسابقات مرتبط با موضوع کسب و کار
- استفاده از تمام فرمتهای انتشار محتوا در اینستاگرام (پست، استوری، لایو، IGTV)
- و غیره
در اینجا به 8 مورد مهم اشاره شد اما افزایش فالور تنها به این روشها محدود نمیشود و افراد میتوانند با استفاده از روشهای دیگر و با چاشنی خلاقیت اینستاگرامشان را پر رونق کنند.
در بایو (Bio) چه چیزی بنویسیم؟
برخی از افراد در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ سوالاتی را مطرح میکنند که در عین سادگی بسیار مهم است. در واقع تمام پیجها یک بخش مهم و البته محدود برای توضیح کلیات کسب و کار خود را دارند. در این بخش تنها مهمترین نکاتی که میبایستی مخاطبان در لحظات اول از کسب و کار بدانند آورده شود بنابراین نکات اضافی ممنوع! تما اطلاعاتی که در بالای صفحه اکانت، پیش از استوریهی هایلایت وجود دارد، بیو آن اکانت را تشکیل میدهد. پس عکس پروفایل، یوزرنیم، کتگوری، توضیح(بیو)، اطلاعات تماس، آدرس وبسایت بایستی به دقیقترین صورت ممکن انتخاب شوند.
توجه کنید از تمام فضایی که برای توضیحات در اختیارتان قرار گرفته نهایت استفاده را ببرید. و در نوشتن بخش اصلی بایو (توضیح) به نکات زیر توجه کنید:
- اصلیترین حوزه فعالیت کسب و کار را بصورت قابل فهم و کوتاه ذکر کنید.
- در این بخش مهمترین کلمه کلیدی خود را بصورت هشتگ بکار بگیرید.
- برای افزایش جذابیت از ایموجی مرتبط استفاده کنید.
- هیچگاه فینگلیش ننویسید.
- تنها در صورتی از بیو انگلیسی استفاده کنید که جامعه هدف انگلیسی زبان دارید. وگرنه بخاطر زیبایی و یا کلاس کار هیچگاه اینکار را انام ندهید.
آیا اکانت لینکدین برای کسب و کار من لازم است؟
لینکدین یک شبکه اجتماعی تخصصی و حرفهای برای متخصصین کسب و کارها است و مخاطبان خاص خودش را دارد.
فعالیت در لینکدین بیشتر بسته به نظر مدیران یک کسب و کار دارد اما پیشنهاد من عضویت مدیران و کسب و کارها در این پلتفرم رسمی و حرفهای است.
در واقع لینکدین علاوه بر اینکه کسب و کار شما را به مخاطبان لینکدینی معرفی میکند بستر مناسبی برای یافتن هکاران جدید نیز است. در لینکدین افراد به قصد سرگرمی و دوستیابی فعالیت نمیکنند بلکه هدف از فعالیت در لینکدین معمولا افزایش ارتباطات کاری و برندسازی است.
بنابراین در صورتی که به دنبال مخاطبان حرفهای و یک فعالیت همه جانبه هستید لینکدین پیشنهاد خوبی است. البته فعالیت در لینکدین نیاز به تجربه و کمی آموزش دارد.
بخش چهارم رایجترین سوالات جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی محتوایی)
بازاریابی محتوایی به چه معناست؟
بازاریابی محتوایی از جمله مهمترین بخشها و تاکتیکهای دیجیتال مارکتینگ است. در واقع محتوا پادشاه است و کسب و کارها میتوانند با بکارگیری صحیح و حرفهای آن مخاطبان را در قیف بازاریابی خود قرار داده و آنها را به سمت خرید و استفاده از خدمات بکشانند.
در اصل بازاریابی محتوایی به این معناست که با استفاده حرفهای از محتوا بتوان، یک کسب و کار را به مخاطبان معرفی کرد، برندسازی انجام داد، اعتماد افراد را جلب کرد، آنها را به خرید و استفاده از خدمات سوق داد و در نتیجه مخاطبان را به مشتریان وفادار تبدیل کرد. بنظر شما چه چیزی بجز محتوا این توانمندی را دارد؟
بنابراین با توجه به مطالبی که به آنها اشراه کردیم بازاریابی محتوایی جز جدانشدنی دیجیتال مارکتینگ است که کسب و کارها برای موفقیت میبایستی از آن بخوبی بهره ببرند.
محتوا یعنی نوشتن مقاله در سایت و کپشن در اینستاگرام؟
بسیاری از افراد محتوا را تنها در محتوای متنی خلاصه میکنند. محتوای متنی تنها یک نوع از محتواست. تمام اطلاعاتی که در قالبهای مختلف در اختیار مشتری قرار میگیرد محتواست.
بنابراین مقاله و کپشن با اینکه بخش مهمی از پروسه انتقال مطلب به کاربران را انجام میدهند اما تنها بخش بازاریابی محتوایی و محتوا نیستند.
محتوا فرمتهای مختلفی دارد:
- محتوای متنی شامل: بخش وبلاگ، کپشن، بیو، صفحات اصلی سایت، ایمیل، پیامک، متن تبلیغی، ریپورتاژ وغیره
- محتوای ویدئویی شامل: ویدئوهای آموزشی، ویدئوهای معرفی خدمت با محصول، ویدئوهای اینستاگرام، ویدئو معرفی محل کار، ویدئو مصاحبه از کارکنان وغیره
- محتوای صوتی شامل: پادکست، آموزشهای صوتی وغیره
- محتوای تصویری شامل: تصاویر صفحات اصلی وبسایت، تصاویر استفاده شده در وبلاگ، تصاویر استفاده شده در شبکههای اجتماعی، تصاویر استفاده شده در تبلیغات آنلاین و آفلاین وغیره.
بنابراین تمام آنچه که در بسترهای مختلف کسب و کار خود مورد استفادهن قرار میدهد جزئی از بازاریابی محتوایی و برند شماست پس هیچ قسمتی را ولو جزئی دست کم نگیرید!
چگونه تقویم محتوا بنویسیم؟
نوشتن تقویم محتوا از جمله وظایف تیم محتواست که به کرات در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ به آن اشاره میکنم. در اصل مدیر کسب و کارها میبایستی اطلاعات لازم را در اختیار مدیر محتوای تیم خود قرار دهند. تا مدیر محتوا با توجه به اهداف تیم، تقویم محتوای مناسبی را به همراه تیم خود طراحی و اجرا کند.
در واقع محتوا تمام چیزی است که از برند به مشتری و مخاطب نمایش داده میشود و در صورتی که کوچکترین اشکالی به آن وارد باشد کل کسب و کار و افراد آسیب میبینند. بنابراین پیشنهاد من آن است که پس از طراحی تقویم محتوا، مدیران آن را در اتاق فکر به سایر کارمندان نیز عرضه کنند تا با همفکری به بهترین نتیجه برسند.
تقویم محتوا شامل:
- تقویم محتوای وبسایت ( شامل بخش وبلاگ، اخبار و رویدادها)
- تقویم محتوای شبکههای اجتماعی ( شامل موضوعات و اطلاعات مربوط به انتشار محتوا)
در صورتی که در حال حاضر بعنوان یک کسب و کار نوپا مدیر محتوا ندارید خودتان دست به کار شوید و برای وبسایت و شبکههای اجتماعی خود تقویم محتوا بنویسید. در ابتدا لازم است تا بصورت دقیق اهداف و سپس استراتژی تیم خود را مشخص کنید سپس با توجه به آن تقویم محتوای خود را کامل کنید البته اصلا کار سادهای نیست.
معمولا در جلسات حضوری مشاوره دیجیتال مارکتینگ یک نمونه از تقویم محتوا را بعنوان نمونه در اختیار مدیران قرار میدهم. شاید در زمان مناسب اینکار را برای وبسایت و مشاورهای مجازی مشاوره دیجیتال مارکتینگ نیز انجام دادم!
برای یک تیم حرفهای محتوا به چند نفر نیاز دارم؟
برای اینکه یک تیم حرفهای برای بازاریابی محتوایی خود داشته باشید میبایستی از افرادی با مهارتهای زیر استفاده کنید: ( تعداد نفرات تیم محتوا بستگی به حجم کاری هر کسب و کار دارد)
- مدیر محتوا: مدیر محتوا بایستی به تمام جنبههای بازاریابی محتوایی مسلط باشد، علاوه بر تسلط بایستی توانایی مدیریت تیم محتوا را در تمام راستا داشته باشد، این مدیر باید بتواند باتوجه به اهداف تیم بهترین روشها و تاکتیکهای بازاریابی محتوایی را برگزیند. بنابراین میتوان گفت مدیر محتوا از جمله مهمترین پوزیشنهای کاری موجود در کسب و کارهاست و به هر میزان که مدیر محتوا خلاقیت و نوآوری بیشتری داشته باشد تیم به موفقیت بیشتری دست میابد.
- استراتژیست محتوا: استراتژیست محتوا توانایی طراحی و اجرای کاملترین استراتژی را دارد این فرد به بازاریابی شبکههای اجتماعی و قیف فروش تسلط کامل دارد و برای موفقیت در آنها برنامهریزی مکیند. این فرد با تسلط کامل به جنبههای مختلف کسب و کار استراتژی مناسب را با کمک مدیر محتوا و گاها مدیر کسب و کار طراحی میکند.
- مدیر شبکههای اجتماعی: تسلط به شبکههای اجتماعی مختلف، تسلط به نرمافزارهای گرافیکی، خلاقیت و تسلط به زبان انگلیسی. شاید در نگاه اول مدیریت شبکههای اجتماعی ساده بنظر برسد اما از جمله مهمترین و دشوارترین کارهاست. کسب و کارها برای موفقیت در سوشال مدیا مارکتینگ به یک فرد مسلط به مدیریت شبکههای اجتماعی نیاز دارند.
- کارشناس محتوا: تسلط به نویسندگی، نویسندگی بر پایه سئو، تسلط بر ویراستاری. هر تیم محتوا معمولا از چند کارشناس محتوا تشکیل شده که وظیفه اجرای تقویم محتوا را برعهده دارند. ( اگر به دنبال یادگیری مبحث تولید محتوا بر اساس سئو هستید مقاله آکادمی دبیر را از دست ندهید.)
در صورتی که به دنبال یک تیم حرفهای هستید پیشنهاد من بکارگیری افرادی با این سطح از مهارتهاست.
بخش پنجم رایجترین سوالات جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ (سئو و بهینهسازی موتورهای جستجو)
سئو تا چند وقت پس از شروع به نتیجه میرسد؟
بخش سئو همواره از پر چالشترین بخشها در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ است. و سوالاتی که در این بخش مطرح میشوند معمولا بسیار مهم و حیاتی هستند.
در پاسخ به این سوال مدیران کسب و کار، باید گفت که: در واقع همانطور که اکثر افراد از این موضوع مطلع هستند باید بگویم که سئو یک روند تدریجی است و نمیتوان در مدت زمان کوتاه به دنبال نتایج و تحولات بسیار زیاد و حضور در نتایج برتر گوگل بود.
مبحث بسیار پر فراز و نشیب است و موفقیت در آن به مسائل بسیاری مرتبط است. اما در یک پاسخ کوتاه و باتوجه به تجربیات قبلی میتوانم بگویم که، با فعالیت مستمر و حرفهای میتوان در یکماه اول تغییرات و بهبود در روند و نتایج پیج مشاهده کرد و با ادامه روند میتوان در 6 ماه تا یکسال به نتایج قابل قبولی دست یافت.
همانطور که گفتم سئو به مسائل بسیاری وابسته است که در این بخش به چند مورد مهم آن به صورت مختصر اشاره میکنیم:
- طراحی وبسایت مبتنی بر استانداردهای سئو
- رفع خطاهای وبسایت
- توجه به سرعت آپلود صفحات مختلف سایت
- توجه به طراحی لندینگ پیج
- انتخاب کلمات کلیدی مناسب
- تولید محتوای کاربرپسند و استاندارد
- توجه به سئو on_page
- توجه به لینک سازی ( برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله هدف از لینک سازی برای سایت را به دقت مطالعه کنید)
- توجه به اعتبار سایت و صفحات مختلف
بنابراین در مجموع، برای موفقیت در بحث سئو بسیاری از عوامل دخیل هستند که با رعایت آنها میتوان به موفقیت در سئو و دستیابی به نتایج اول گوگل امیدوار بود.
سوالات پولی در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ سئو معمولا چند؟
معمولا سوال در رابطه با هزینه خدمات مختلف از جمله پرتکرارترین سوالات در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ است.
من بعنوان یک مشاور کسب و کار در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ معمولا بصورت کاملا روشن و واضح هزینهها را برای مراجعین روشن میکنم.
در حال حاضر هزینه سئو نیز مانند تمام تخصصهای دیگر وابسته به شرایط مختلفی است. و متخصصین سئو مبلغهای متفاوتی را برای اینکار در نظر میگیرند. از جمله شرایط و نکاتی که در تعیین هزینه سئو در نظر گرفته میشود را در مقاله همه چیز درباره سئو وب سایت را بخوانید.
اما مبلغی که من در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ به صاحبان کسب و کارها اعلام میکنیم معمولا مبلغ 3 میلیون تومان در ماه بصورت پایه است.( در نظر داشته باشید که حداقل مبلغ 3 میلیون تومان میباشد) بنابراین اگر قصد بکارگیری متخصص سئو در وبسایت خود دارید باید هزینههای مرتبط با این تخصص را نیز در نظر داشته باشید.
سوالات مهارتی در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ خودم یا یکی از کارمندان میتوانیم سئو کار کنیم؟
پاسخ به این سوال در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ با جمله خواستن توانستن است شروع میشود اما در ازای چه چیزی!
سئو از آن دست تخصصهایی است که علاوه بر مهارت و خلاقیت به تجربه بسیار بالایی نیز نیاز دارد که من هیچگاه ورود به این حوزه را به مدیران توصیه نمیکنم. همانطور که قبلتر به آن اشاره شد، در پیشبرد سئو بیش از 200 فاکتور دخیل هستند و همین پیچیدگی در سئو موجب میشود تا برای یادگیری آن، حداقل 1 تا 2 سال زمان مستمر موردنیاز باشد و پس از آموزش به مرحله کسب تجربه و آزمون و خطا میرسیم پس عاقلانه نیست که یک مدیر تمام مسئولیتهای خود را فدای سئو کند.
بهترین روش برای رسیدن به نتیجه مطلوب بکار بردن متخصص سئو در پوزیشن سئوکار است.
در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ معمولا یک لیست بلند بالا از وظایف سئوکار در اختیار مدیران قرار میدهم تا با وسعت کار روبهرو شوند شما نیز برای اطلاع از خدمات سئو میتوانید مقاله سیر تا پیاز خدمات سئو، را مطالعه کنید.
سوالات ارزیابی در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ؛ چطور از کارکرد مستمر و خوب سئو کارم مطمئن شوم؟
یکی از مهمترین نکاتی که در جلسه اول مشاوره دیجیتال مارکتینگ حتما به همه گوشزد میکنم این است که تمام اقداماتی که در دیجیتال مارکتینگ طراحی و اجرا میشوند بصورت دقیق قابل اندازهگیری و در نتیجه قابل ارزیابی هستند. و خوشبختانه سئو نیز از جمله تاکتیکهایی است که برای ارزیابی بخشهای مختلف آن میتوان از ابزارهای مختلفی استفاده کرد.
پس برای اینکه احیانا سئوکار از زمان و منابعی که در اختیارش قرار میدهید سواستفاده نکند و از زیر بار مسئولیتهایش درنرود، اولا باید اطلاعات لازم در رابطه با سئو داشته باشید، دوما با ابزارها و نحوه کار آنها آشنا باشید تا بتوانید بررسی و ارزیابیهای لازم را انجام دهید.
ابزارهایی که برای بررسیهای خود حتما به آنها نیاز پیدا میکنید شامل:
- گوگل آنالیتکس: دسترسی به تمام اطلاعات وبسایت ( بررسی تعداد بازدیدکنندگان، عملکرد کاربران، تبدیل کاربر به مشتری وغیره)
- گوگل سرچ کنسول: کنترل، حفط و حل مشکلات وبسایت در هنگام حضور در بین نتایج گوگل
ابزارهای بک لینک:
بنابراین با اطلاعات کافی در حوزه سئو و مهارت در بکارگیری ابزارها هیچ یک از افراد نمیتوانند در حوزه دیجیتال مارکتینگ کسب و کارتان کم کاری کنند. پس مهارت افزایی و کسب تجربه برای نظارت بر کارکرد کارکنان از جمله مهمترین وظایف مدیران است.
برای پیشرفت سریع میتوان از روش کلاه سیاه استفاده کرد؟ و پس از کسب نتیجه کلاه سفید پیش رفت.
معمولا افرادی که در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ شرکت میکنند به کسب و کارشان بعنوان یک کسب و کار و فعالیت بلندمدت نگاه میکنند. بنابراین پیشنهاد من این است، با اینکه بکارگیری آیتمهای کلاه سیاه در ظاهر هیچ منعی ندارد و ممکن است یک کسب و کار در یکماه به نتیجه اول گوگل برسد اما باتوجه به الگوریتمها و هوش مصنوعی گوگل، به زودی پنالتی خواهد شد.
تکنیکهایی که در سئوی کلاه سیاه استفاده میشوند و من در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ آنها را قدغن میکنم شامل:
- بکارگیری بسیار زیاد کلمات کلیدی در محتوا
- گزارشهای متعدد در رابطه با تخلف رقبا
- مخفی کردن لینکها و تکستها ( متن سفید در صفحه سفید)
- کپی کردن محتوای وبسایتهای دیگر
- استفاده از کامنت اسپم
تمام این روشها ممکن است بصورت کوتاه مدت وبسایت را به رتبههای بالاتر بکشاند اما بدانید که پنالتی شدن نزدیک است چرا ک هریک از این روشها به شدت در کاهش رتبه وبسایت دخیل هستند.
بخش ششم رایجترین سوالات جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ (ایمیل مارکتینگ)
شبکههای اجتماعی یا ایمیل مارکتینگ؟
برخی از صاحبان کسب و کارها در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ یک مقایسه اشتباه از شبکههای اجتماعی و ایمیل مارکتینگ انجام میدهند و معمولا از جمله، دیگر ایمیل با وجود شبکههای اجتماعی کاربردی ندارد، استفاده میکنند.
در حال حاضر میتوان از ایمیل مارکتینگ بعنوان یکی از موثرترین روشها در دیجیتال مارکتینگ نام برد که نتایج فوقالعادهای را رقم میزند. شبکههای اجتماعی و ایمیل مارکتینگ هیچ منافاتی با یکدیگر نداشته و میتوانند تقویتکننده یکدیگر باشند و حضور و فعالیت افراد در شبکههای اجتماعی مانع از فعالیت آنها در ایمیلشان نمیشود.
در صورتی که بتوان از روشهای حرفهای در ایمیل مارکتینگ استفاده کرد میتوان به نتایج فوقالعادهای دست یافت. نکاتی که در ایمیل مارکتینگ باید به آنها توجه کرد شامل:
- استفاده از لیست ایمیل اختصاصی وبسایت
- ارسال ایمیل به مخاطبان بصورت مستمر
- عنوان جذاب
- متن ساده، جذاب و نوآورانه
- قرار دادن دکمههای CTA مناسب
همچنین از جمله موارد بسیار مهم در ایمیل مارکتینگ بازگشت سرمایه فوقالعاده در آن است. بطوریکه اگر مبلغ یک میلیون تومان برای ایمیل مارکتینگ حرفهای سرمایهگذاری شود بازگشت سرمایه چهل و چهار میلیون تومانی رقم خواهد خورد.
آیا میتوانیم لیست ایمیل بخریم و ایمیل مارکتینگ انجام دهیم؟
پاسخ این سوال در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ با قاطعیت خیر است. چرا که هر کسب و کار مخاطبان خاص خود را دارد و نمیتوان با ارسال ایمیل برای مخاطبان یک وبسایت دیگر، انتظار دستیابی به نتایج خوبی داشت.
بطور مثال در نظر داشته باشید که شما فروشنده محصولات بهداشتی هستید و میخواهید برای شامپوی خود کمپین ایمیلی راه اندازی کنید و لیست ایمیلی که خریداری کردهاید مربوط به یک پزشک پوست و مو باشد! آنگاه آن افراد معمولا به محصول شما هیچ نیازی ندارد و شما میمانید و یک کمپین ایمیلی شکست خورده.
و یا تصور کنید که شما تولیدکننده پوشاک کودک هستید و لیست ایمیل مربوط به دانشجویان باشد! بنظرتان امکان موفقیت چند درصد است؟ حالتی را در نظر بگیرید که با فعالیت موثر و مستمر در وب سایت و بخشهای مختلف لیست ایمیل مادران را به دست آورده باشید. در اینصورت امکان موفقیت چقدر است؟
پس لطفا به دنبال موفقیت کسب و کارتان با استفاده از مخاطبان سایر وبسایتها نباشید.
چگونه برای تعداد زیادی از مخاطبان ایمیل ارسال کنیم؟
برای ارسال ایمیل به تعداد زیاد برای مخاطبان لازم است تا از سرویسهای ایمیل مارکتینگ استفاده شود. ارسال تعداد 10000 ایمیل برای مخاطبان بدون استفاده از سرویسهای ایمیل مارکتینگ غیر ممکن است. چند نمونه از سرویسهای ایمیل مارکتینگ که میتوان از آنها استفاده کرد شامل:
از مهمترین اقدامات در پیشبرد ایمیل مارکتینگ انتخاب سرویس ایمیل مارکتینگ مناسب است. در واقع سرویس ایمیل مارکتینگی که انتخاب میشود میبایستی بتواند تعداد زیادی ایمیل برای مخاطبان ارسال کند، مدیریت لیست مخاطب را راحت کند، ایمیلهای شما در بخش اسپم مخاطبان قرار نگیرد و مخاطبان را بخوبی در دستهبندی و زیرمجموعههای مختلف قرار دهد.
بزرگترین دستاورد من از جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ
حضور در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ همواره این فرصت را در اختیار من قرار داده تا بتوانم از هریک از افراد چیزی یاد بگیرم و در مواقعی پس از برخی جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ ساعتها بروی مسائل فکر کنم. موردی که برای ن انکارناپذیر است و همواره نتایج آن در پیش چشمانم نمایان میشود این است، فردی که تلاش کند هیچگاه شکست نمیخورد حتی اگر در ظاهر شکست خورده باشید.
جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ به من آموخت که هیچگاه برای هیچ کاری دیر نیست و موفقیت همواره چشم انتظار ماست حتی اگر تنها یک روز دیگر زنده باشیم. بخاطر همه این تجربههایی که فرا میگیریم تک تک جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ برای من جذاب و فریبنده است و دوست دارم ساعتها با مدیران و صاحبان کسب و کارها هم کلام شوم تا بتوانم افکار آنها را کنکاش کنم.
در صورتی که به فکر پیشرفت ر کسب و کارتان هستید، جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ میتوانند افکار و چشمانداز جدیدی را برایتان نمایان کنند. اگر تمایل بدارید بیشتر با من در ارتباط باشید، میتوانید در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ آکادمی دبیر شرکت کنید.
خواندن این مقالات توصیه می شود :
0 تا 100 سفارش تولید محتوا
همکاری در تولید محتوا از زبان یک مدیر محتوا!
هزینه تولید محتوا در سایت، دغدغه مشترک کارفرما و کارشناس محتوا!
همه چیز درمورد دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing)
چرا کسب و کارمان را به یک مشاور دیجیتال مارکتینگ بسپاریم؟
کلمات کلیدی چه کاربردی دارند و چرا باید آن ها را بشناسیم؟
7 نوع کلمه کلیدی که باید بشناسیم!
عالی بودددددددد
ممنون از توجه شما 🙏🏻🙏🏻❤️
واقعا خیلی کاربردی و عالی بود 👏🏻👏🏻👏🏻 ممنون از مقاله جامع و شگفت انگیز 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
خیلی خوشحالیم که مقاله برای شما مفید بوده است 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️❤️❤️